Corné Schaart

Hallo. Leuk dat je mijn profiel bekijkt op de pagina van de VVD Zwartewaterland. Dit jaar heb ik mij voor het eerst verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Ondanks dat ik niet in Zwartsluis geboren ben en dat ik 10 jaar in het Zeeuwse Tholen heb gewoond, voel ik mij een echte Sluziger. Met als vader de koster van de Nederlands Hervormde Kerk die daarnaast bij Buisman werkzaam was, en een moeder als dochter van de Sluziger Slagerij Lok aan het Buitenkwartier, groeide ik op in Zwartsluis. Mijn grootste passie was voetbal. Ik kwam als 17 jarige in het 1e elftal van DESZ terecht en was zo trots als een pauw.Ik solliciteerde bij de politie, werd aangenomen en kwam in Zeeland terecht waar ik met heel veel plezier 10 jaar lang heb gewerkt en gewoond. Na 10 jaar werd het tijd om weer terug te keren naar mijn roots; Zwartsluis. Daar ben ik lid geworden van de voetbal-, de tennis- en de tafeltennisvereniging en ook werd ik lid van de Kolksluuszangers.

Om wat te betekenen voor die verenigingen ben ik een aantal jaren secretaris bij DESZ en voorzitter bij de tennisvereniging LTVZ geweest. Na  mijn voetbal carrière bij DESZ 5 te hebben afgesloten begon ik mijn andere hobby's op te maken. Deze hobby's vallen eigenlijk wel samen te vatten onder de naam microfonist. Alles met een microfoon dus. Ik mocht meespelen in de musical Gait Jan en Annegien en in de bekende regionale musical Wardenier van Jan Blei en Barbera Lok. Daar stond ik zomaar op het grote podium in het theater van Steenwijk. Super leuk !

Daarnaast werd ik gevraagd als speaker bij het Corso in St Jansklooster en diverse hardloop evenementen waaronder de Zwartewaterlandloop en de Venoseloop. Toen men een commentator zocht op de Blindentribune van Pec Zwolle greep ik ook meteen mijn kans. Voor de visueel gehandicapte medemens vanuit het stadion live onafgebroken vertellen wat er allemaal gebeurd terwijl ze stadion beleving zelf meemaken. Heel af en toe hoort u mij ook op de lokale radiozender Zwartewater FM voorbij komen als soort van razende reporter in het programma Zwartsluis Actueel waar u naar kunt luisteren op zaterdagen tussen 10 en 12.   

Mijn laatst opgestarte activiteit is om als vrijwilliger bij Breman.net live verslag te doen of als programma maker/analist op te treden bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal van Sc Genemuiden. Wij maken samen een soort Fox Sports-achtig programma. Op bestuurlijk niveau ben ik op dit moment nog actief als voorzitter van de Oranjevereniging Zwartsluis.

Zoals al eerder vermeld was en ben ik werkzaam bij de politie. Na diverse omzwervingen op het gebied van de opsporing (Zeden, mensenhandel, Financiele recherche) ben ik nu docent aan de Politie academie. Een van de taken binnen de politie was dat ik wijkagent ben geweest in mijn eigen gemeente Zwartewaterland en op die manier iets kon betekenen voor de inwoners van onze gemeente op het gebied van openbare orde en veiligheid. Over mijn privéleven  kan ik zeggen dat ik zeer gelukkig getrouwd ben met Gea Schouten. Samen runnen wij haar Fysiotherapiepraktijk 't Cingel in Zwartsluis. Ons samengestelde gezin heeft 5 kinderen die elk hun eigen keuzes aan het maken zijn in deze best wel lastige tijd.