Transparante overheidsfinanciën, ook voor de gemeenteraad

Als VVD staan we voor een heldere verantwoording van ons belastinggeld. Ook de gemeenteraad valt hieronder. Naar aanleiding van een artikel van De Stadskoerier een paar maanden geleden, hebben wij het presidium, een overleg tussen alle fractievoorzitters, gevraagd om de verantwoording van de fractieondersteuning openbaar te maken.

Fractieondersteuning is een jaarlijks bedrag wat gemeenteraadsfracties krijgen om hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende functie te versterken. Het geld mag niet worden uitgegeven aan verkiezingscampagnes of als extra onkostenvergoeding voor raadsleden. Het jaarverslag, vergezeld met bonnen en facturen wordt jaarlijks door het presidium vastgesteld. De bedragen van de fractieondersteuning zijn inmiddels gepubliceerd via https://www.zwartewaterland.nl/verantwoording-fractiekostenvergoeding.

Wij vinden een transparante overheid belangrijk. Wij vinden dan ook dat we nog een stap verder moeten gaan en ook aan onze inwoners laten zien waar we het geld aan hebben uitgegeven. Daarom publiceren we hier onze verantwoordingsverslagen over de afgelopen drie jaren.

We hopen dat ook andere fracties ons voorbeeld volgen en hun verantwoording op hun website plaatsen.

Mocht u als inwoner vragen hebben hierover, neemt u dan vooral contact met ons op via fractie@vvdzwartewaterland.nl of Whatsapp ons via 06 14 04 91 07.